Voeding

 
Iedereen weet dat voeding een belangrijke bouwsteen levert om gezond te zijn en te blijven. Toch kan het gebeuren dat voeding om medische redenen aangepast dient te worden. De diëtist is hierin de deskundige om te adviseren.
Bij ADVO Nijmegen kun je terecht voor dieetadviezen en sportvoedingsadviezen.

Dieetconsulten worden door de zorgverzekeraars vergoed bij verwijzing. Vanaf 2013 vergoeden de zorgverzekeraars 3 behandeluren op jaarbasis vanuit het basispakket. De zorgverzekeraars hanteren sinds 2008 een eigen risico, waaronder ook de dieetadvisering valt. 

In sommige gevallen kan de aanvullende verzekering recht geven op meer behandeluren, dit is na te lezen in de polisvoorwaarden van je zorgverzekering. 

Tarieven voor gecontracteerde zorg zijn conform de afspraken met de gecontracteerde zorgverzekeraars. De rekening gaat in de meeste gevallen rechtstreeks naar de zorgverzekeraar.

Voor consulten van een niet-gecontracteerde zorgverzekeraar en bij overschrijding van het aantal toegestane behandeluren ontvang je een factuur. Je ontvangt ook een factuur voor consulten die buiten de zorgverzekering vallen. 

Tarieven:

  • behandeling per kwartier:       € 16,--
  • 1steconsult:                              € 64,-- tot 90,--
  • vervolgconsult (30 minuten):  € 32,--
  • kort vervolgconsult (15 minuten): € 16,--
  • telefonisch consult (15 minuten):  € 16,--
  • toeslag huisbezoek:               16,--
Dieetconsulten worden door de ziektekostenverzekeraars vergoed bij verwijzing. 
 

Sportvoedingsadviezen

Als je sport verbruik je veel energie en dan is goede voeding nog belangrijker. Maar wat is nu precies goede voeding bij sporten? Hoe voorkom je dat je halverwege een wedstrijd of training je energie verbruikt hebt? Of dat je last krijgt van kramp? Hoelang van tevoren kun je eten en wát kun je dan het beste eten? Verantwoord trainen en afvallen tegelijkertijd: hoe doe je dat? Er zijn uiteraard algemene richtlijnen, denk maar aan de Schijf van Vijf. Maar omdat ieder mens anders in elkaar zit, is voeding als ondersteuning bij sporten ook een kwestie van maatwerk. Bij de samenstelling van een uitgebalanceerde en verantwoorde voeding specifiek voor jou, kan ik je adviseren.
 
Voeding Advo